Hallitus 2021

Puheenjohtaja Kaija Pesonen                                                 

Olen koulutukseltani tekstiili- artesaani ja käsityöperinteet ovat erityisen lähellä sydäntäni. Kansallispuvut ovat taidonnäytteitä kudonnasta, kirjonnasta, nypläyksestä ja monesta muusta tekniikasta ja niitä kaikkia olen kiinnostunut opettelemaan. Olen tehnyt pikkuhiljaa Taipalsaaren tarkistettua pukua ja nyt noin puolet osista on valmiina. Kalevalaisten toimintaan mukaan minut houkutteli Marja Luhtanen.

Yhdistyksen puheenjohtajana aloitin maaliskuussa 2020.


Varapuheenjohtaja Marja Luhtanen

Olen ammatiltani varhaiskasvatuksen opettaja, nyt eläkkeellä. Olen toiminut JKN:n yhdistyksessä vuodesta 2010 ja hallituksessa vuodesta 2011. Varapuheenjohtajana olen ollut ainakin kahdeksan vuotta.                                               

                                                          

Sihteeri Minna Nykopp

Olen Jyväskylän Kalevalaiset ry:n sihteeri. Tehtäviini kuuluvat muun muassa kokouspöytäkirjojen kirjoittaminen sekä jäsenkirjeiden ja tiedotteiden välittäminen jäsenistöllemme.

Kiinnostuin muutama vuosi sitten Jyväskylän Kalevalaisten Naisten toiminnasta, sillä olen aina ollut kiinnostunut kansan runoudesta ja tietenkin Kalevalasta. Liityin yhdistykseen ja yllätyin iloisesti, miten mukavaan toimintaan tulin lähteneeksi mukaan. Yhdistystoiminnassa on rikkaus, että saan tutustua  eri ikäisiin ihmisiin ja toimia heidän kanssa. Monilla jäsenillämme on kiehtovia elämänkokemuksia ja tarinoita kerottavanaan. Lisäksi yhdistyksessämme on mukava tekemisen meininki!

Olen myös kiinnostunut kansallispuvuista. Omistan Tuuterin puvun ja suunnittelen Keski-Suomen tarkistetun puvun hamekankaan hankintaa. Muut puvun osat minulla jo onkin.

Rahastonhoitaja Sirkka Luukkanen

Jyväskylään Imatralta muutettuamme 2012 ystäväni Osmansolmun kantaja Sanni Kankainen pyysi minut mukaan Jyväskylän Kalevalaisiin Naisiin, kun tiesi, että olin ollut jo mukana Imatran Kalevalaisissa Naisissa. Se tuntui hyvältä ja on sitä edelleenkin päästä toimintaan mukaan, lisäksi tunnustaudun käsillä tekijäksi ja yleisesti suomalaisuudesta kiinnostuneeksi.
Lehtori emerita 

Annamari maukonen

Kuvaaja Anu Hedborg
Kuvaaja Anu Hedborg

Tiina Piilola

Kirjailija ja kirjoittamisen tuntiopettaja Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Hän on väitellyt kirjallisuuden oppiaineeseen Kalevalan naisista (2017) ja julkaissut tietokirjan Kalevalan naiset (2019). Piilola on myös Kalevalaisten Naisten Liiton hallituksen jäsen.                                                                                                                  

Annikki Pekkanen

Olen Kotoisin Korpilahdelta ja ammatiltani kirjanpitäjä. Harrastan lukemista, käsitöitä, historiaa, marjastusta, sienestystä ja muita luontoon liittyviä tuotteita ja metsänhoitoa.

Taina Punamäki

Synt. 1953 

Maanviljelijä, nykyisin eläkeläinen 

Tällä hetkellä lastenlasten lisäksi kiinnostuksen kohteita puutarha-metsä ym. luonto. Kulttuuri on kaikilla ilmenemis muodoissaan aina kiehtonut minua. Kalevalaisissa olen saanut perehtyä uusiin ja myös perinteisiin kulttuurin muotoihin.

                                                                                                               Tuula Rusko

                                                                                                               Anne Pihlajaniemi