Järjestämme retkiä konsertteihin, teattereihin, museoihin ja erilaisiin kultturitapahtumiin ja paikkoihin. Elokuussa osallistumme valtakunnalliseen kansallispukujen tuuletuspiknikkiin ja talvella puvut tuulettuvat hiihdon merkeissä. Teemme yhteistyötä ja järjestämme yhdessä eri järjestöjen kanssa tapahtumia ja tilaisuuksia.


Yhdistyksemme tunnuskorun on suunnitellut Korpilahtelainen Ulla Huttunen. Emalikorun aiheena on Laukaan Saraakallion kaliionmaalaus. Korun hinta on 25€ ja niitä voi ostaa tapahtumistamme tai ottamalla yhteyttä sivuillamme olevalla lomakkeella.


Löydät meidät myös Facebookista https://www.facebook.com/jyvaskylankalevalaiset


Halutessasi voit liittyä jäsenillemme tarkoitettuun Whatsapp- ryhmään, jossa jaamme vinkkejä ja linkkejä eri tapahtumista ja pysyt ajantasalla toiminnastamme. Ryhmässä on myös suurin osa hallituksen jäsenistä, joten jos jokin asia yhdistyksen toiminnassa askarruttaa, haluat osallistua vapaaehtoisena tapahtumien järjestämiseen tai haluat antaa palautetta, kannattaa liittyä. Ilmoita halukkuutesi liittyä ryhmään ota yhteyttä- lomakkeella.


Yhdistyksen käytössä on kaksi feresiä, joita jäsenet voivat vuokrata veloituksetta. Puvut ovat kokoa M/L ja sopivat mekon väljän mitoituksen vuoksi useimmille. Samalla voit lainata pientä panttia vastaan pukuun sopivat Kalevala Korut. Lainauksesta sopiminen tapahtuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen: jyvaskylankalevalaiset@gmail.com.


Jäsenet voivat lainata yhdistykselle hankittua Löydöstä muinaispuvuksi - kirjaa. Saat kirjan lainaan laittamalla sähköpostia osoitteeseen jyvaskylankalevalaiset@gmail.com.

Löydöstä muinaispuvuksi kertoo miten pukuja on Suomen nuoremmalla rautakaudella eli 800-1300- luvuilla todennäköisesti valmistettu. Kirjassa kerrotaan villan käsittelystä ja kehräämisestä, pystykangaspuilla kutomisesta, luonnonvärjäyksestä, pukujen malleista ja koristeluista, lautanauhoista, neulakintaista, nahasta ja turkiksesta. Tutkimustiedon lisäksi kirja sisältää runsaasti käytännön ohjeita.